VILLSAUKJØT
Magert mørt og saftig
Ferskt villsaukjøt
Har du smakt retter av villsaukjøt?
Kjøt frå grasfora villsau er sunt og næringsrikt, magert, mørt og saftig med ein mild og god smak.
Sikre deg haustens eksklusive lammekjøt frå villsau og tilbered fantastiske festmåltid saman med famile og venner.
Eller kanskje du vil lage ditt eige pinnekjøt eller pinnebog ? Me har råvarene du treng.
Me sender lam og ungsau til slakt i månadskifte august /september og kan ved forhandsbestiling tilby heile dyr, grovpartert.
Langtidssteik bog og lår
En sikker vinner med venner og famile rundt bordet. Ein bog veg frå 0,8 til 1,2 kg og et lår fra 2,2-3 kg. Krydres etter smak og bakast i ovn på ei seng av haustens grønsaker til kjøtet slepp beinet. Det er mange oppskrifter og finne på nett.
Pinnekjøt av villsau
Går du med tanker om å lage ditt eget pinnekjøt av villsau?
Kjøtet av villsau har ein noko anna fettstruktur en det ein forbinder med tradisjonelt fårekjøt. Villsauen et langt meir variert vegitasjon en "vanlig sau", dette gjer noko med smaken og fettmarmoreringa.
Å lage pinnebog sjølv er mykje det samme som å lage pinnekjøtt. Først salter ein kjøtet, enten i lake eller ved tørrsalting. Deretter tørker/modner ein kjøtet til det er klart for utvatning og vidare tilberedning.
Her er det samme framgangsmåte som ved tilbereding av pinnekjøt. Damping og evt skjerping i ovnen før servering. Serveres med potet, kålrotstappe, surkål og smør med litt fett fra dampepanna. Eit heilt nydelig måltid i førjusltida.
Pinnebog av villsau
Resturant - Lokalmat
Dersom du driv storkjøkken og det er aktuelt med større direkteleveranser kan du ta kontakt for avtale.