top of page

VILLSAUKJØT

Magert mørt og saftig

IMG_6470_edited.jpg

Ferskt villsaukjøt

Har du smakt retter av villsaukjøt?

Kjøt frå grasfora villsau er sunt og næringsrikt, magert, mørt og saftig med ein mild og god smak.  

 

Sikre deg haustens eksklusive lammekjøt  frå villsau og tilbered fantastiske festmåltid saman med famile og venner. 

Eller kanskje du vil lage ditt eige pinnekjøt eller pinnebog ?  Me har råvarene du treng.

 Me sender lam og ungsau til slakt i månadskifte   august /september og kan ved forhandsbestiling tilby heile dyr, grovpartert.

20210214_130614.jpg
20210214_130614.jpg

Langtidssteik bog og lår

En sikker vinner med venner og famile rundt bordet. Ein bog veg frå 0,8 til 1,2 kg og et lår fra 2,2-3 kg. Krydres etter smak og bakast i ovn på ei seng av haustens grønsaker til kjøtet slepp beinet.  Det er mange oppskrifter og finne på nett.

IMG_6611 rev 1.jpg

Pinnekjøt av villsau

Går du med tanker om å lage ditt eget pinnekjøt av villsau?  

Kjøtet av villsau har ein noko anna fettstruktur en det ein forbinder med tradisjonelt fårekjøt. Villsauen et langt meir variert vegitasjon en "vanlig sau", dette gjer noko med smaken og fettmarmoreringa.

Å lage pinnebog sjølv er mykje det samme som å lage pinnekjøtt. Først salter ein kjøtet, enten i lake eller ved tørrsalting. Deretter tørker/modner ein kjøtet til det er klart for utvatning og vidare tilberedning.

Her er det samme framgangsmåte som ved tilbereding av pinnekjøt. Damping og evt skjerping i ovnen før servering. Serveres med potet, kålrotstappe, surkål og smør med litt fett fra dampepanna. Eit heilt nydelig måltid i førjusltida.

20191201_115623.jpg

Pinnebog av villsau

20210912_172308.jpg

Resturant - Lokalmat

Dersom du driv storkjøkken og det er aktuelt med større direkteleveranser kan du ta kontakt for avtale.

IMG_6470.JPG
20210908_120215.jpg
IMG_6611 rev 1.jpg

Håper det smaker !

bottom of page