HONNING

Naturlig, sunt og godt

Honning er eit naturprodukt rikt på antioksidanter og enzymer med antiseptiske egenskaper.

 

Honning er eit sunt og naturlig pålegg og søtningsmiddel i matlaging og bakverk, men og samtidig mykje brukt innan naturmedisin.

Haldbarheit på honning er nermast uendeleg og opplever du at den flytande honningen krystalliserer (vert kornete) så kan du sette den i varmt vassbad til den er flytande att.

Sommarhonning, flytande, ca 250 gr på glas

 

Sommarhonning, krystallisert, ca 250 gr på glas 

Sommarhonning, krystallisert, ca 115 gr på glas

120363340_617234025602784_6834502636307530481_n_edited.jpg

Sommarhonning 

IMG_5738_edited.jpg

Smak av sommar

Biene våre hentar nektar og pollen frå markblomar og tre, som til dømes: selje, hegg, løvetann, engkarse, kløver og mange fleir. Honning er eit naturprodukt og smaken varierer etter kva planter biene har henta nektar frå. Biene flyr lange avstander for å sanke.

Honningen me hauster frå bikubane vert slynga og silt før den vert tappa på glas. Honning vil krystallisere etter ei stund, avhengig av kva type nektar biene har henta. Honningen vår vert difor fryst ned og er då som fersk når den vert tint oppatt. På grunn av dette vil det stå haldbarheit tre månadar etter opptinig på etiketten.

Me har og honning som er rørt og krystallisert til ein fast og glatt honning. Den honningen treng ein ikkje fryse ned då den vil beholde konsistensen i lang tid framover

IMG_5582_edited.jpg
118309767_762182211198560_4602783066294253628_n.jpg

Birøkt

IMG_5738_edited.jpg